Magazin

Kövesd velünk a technológiai újdonságokat!

Megérkezett a Noctua legújabb zászlóshajója!

A Noctua már bemutatta prototípusait és érkező újdonságait a CES 2024-en. A gyártó az akkor prezentált széles palettából most piacra dobta NH-D15 G2 processzorhűtújét, valamint hozz tartozó NF-A14x25r G2 köralakú kerettel ellátott ventilátorát. Mindkét újdonság örökölte az előző generáció erősségeit és a gyengeségeket félredobva születtek meg.

A Noctua NH-S15 G2 az ikonikus NH-D15 processzorhűtő ráncfelvarrott változata. A nyolc húcsővel rendelkező tupla toronyhűtő aszimetrikus kialakítású aminek célja a kompatibilitás növelése, ami ekkora monstrumnál nagyon fontos tényező. A hűtés méreteiből adódóan, a két darab NF-A14x25r G2 PWM vwntilátorral kiegészítve egy olyan megoldás, mely felveszi a tempót számos AIO folyadékhűtéssel.

A processzorhűtő már a TORX alapú SecuFirm2+ rögzítőrendszert kapta egy speciális csavarhúzóval, valamint a legújabb NT-H2 hővezető pasztával. Azok számára, akik magas teljesítményű léghűtésben gondolkodnak, az NH-D15 G2 tökéletes választás lehet, amit a gyártó 6 év garanciával és későbbi, a kompatibilitást garantáló ingyenes készletekkel honorál.

A Noctua ebben az esetben nem egy, hanem 3 hűtést dob piacra, ami a platformspecifikusság célját szolgálja. A gyártó nem csak a foglalatot vizsgálta meg, hanem a rajta elhelyezkedő processzorok sajátosságait (konvexitását) is. Ennek eredményeképp kapunk egy standard változatot, valamint egy HBC és LBC modellt. A standard változat egy univerzális megoldás. A LBC (Low Base Convexity) változat kifejezetten a lapos processzorokhoz készült, mint az AM5 , viszonylag lapos AM4, LGA 2066, LGA 2011v3). A HBC (High Base Convexity) modell kifejezetten az LGA 1700 foglalatú processzorok számára lett megalkotva, melyek tartós használat során deformálódnak.

A Noctua NH-D15 G2 már elérhető 149,90 eurós ajánlott fogyasztói áron (Standard, LBC és HBC). Az NF-A14x25r G2 PWM ventilátor külön is megvásárolható egy, valamint két darabos kiszerelésben 39,90 és 79,80 eurós áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk és kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak!