Konzol szerviz

Konzol szerviz

Konzol szerviz

Konzol szerviz

Szervizünk széleskörű repertoárral várja a meghibásodott vagy bővítésre szoruló konzolokat és tartozékait, márkától függetlenül!

Nézzünk is néhány gyakori meghibásodást és problémát, hogy mivel is foglalkozunk:
Teljes külső és belső takarítás, joystick driftelés javítása, hővezető paszta cseréje, olvasófej cseréje, meghibásodott kontroller javítása és a gombok pótlása, háttértár bővítése és cseréje.

Takarítás és pasztázás

Takarítás és pasztázás

Bármennyire is vigyázunk készülékeinkre (és itt bármelyik eszközt megemlíthetnénk), elkerülhetetlen a porosodás, koszolódás, és ezáltal a hűtés hatékonyságának csökkenése.

Ezen konzolok szétszerelése már önmagában is kihívás tud lenni a megfelelő szakértelem hiányában, de, mint szinte bármelyik műszaki eszköznél, a szétszerelés csak az első dolog. Miután azt darabokra szedtük, jön a nehezebb feladat: mindent a megfelelő helyre visszarögzíteni úgy, hogy az működjön is. Ez a része már komolyabb szaktudást igényel. Ezért sem szoktuk ajánlani az otthoni megoldást, a legbiztosabb ha szakembereinkre bízod a takarítást!

A belső takarítással együtt, szinte minden esetben ajánljuk a hővezető paszta frissítését, cseréjét. Mivel mind a kettő műveletnél meg kell bontanunk az eszközt, így ez a két dolog szinte együtt jár. Gyakori csomag ez nálunk, ugyanezt a lehetőséget szoktuk ajánlani a laptopok és az asztali PC-k esetében is.

képhiba

Kép hiba

Kép hiba

Gyakran előforduló hiba, amikor bekapcsoljuk a gépet de a képernyő sötétségben marad. Ez elég vérfagyasztó tud lenni, hiszen halljuk, hogy pörög a gép viszont kép nincs.

Leggyakrabb és legjobb esetben csak a HDMI port ment tönkre. Gyakran elfáradnak ezek a portok és viszonylag egyszerű is cserélni. Van amikor teljes sötétségbe borul a kép, de egyes esetekben zöld csíkozódás is előjöhet.

A rosszabbik eset amikor nem a HDMI port, hanem a HDMI IC megy tönkre. Az alaplapon található kis chip felel a képünk megjelenítésért. Itt már komolyabb szakmai tudást igényel a csere, mivel az alaplapon nem egyszerű forrasztgatni. Általában a IC meghibásodások okozója, kis áramingadozás, túlfeszültség.

Kontroller javítás

Kontroller javítás

Nem úgy mennek a cselek a FIFA-ban, mint eddig? Nem biztos, hogy a játék vagy a Te hibád ez. A „driftelés” általános hiba a kontrollereknél és nagyon idegesítő is. Ha azt vesszük észre, hogy az analógunk alaphelyzetben van, de a karakterünk mégis mozog, akkor nagy a valószínűsége, hogy a kontrollerünk driftel. Ennek a technikai oka az, hogy az analóg mechanikában található potencióméterek, amik az X és Y tengely mozgatásáért felelnek, egyszerűen kikopnak. Legjobb esetben csak a potenciómétereket kell cserélni, de általában a komplett házat szoktuk cserélni, biztos, ami biztos alapon.

Másik gyakori kontroller hiba a beesett / letört gombok és ravaszok. Mindenkivel előfordult már, hogy a játék hevében megkóstoltattuk szeretett kontrollerünkkel a padló ízét. Nos, ezt általában nem szokta meghálálni, főleg a ravasz, ami nagyon sérülékeny, viszont ha megtörtént a baj akkor sem szabad csüggedni, mi itt vagyunk! 

Amennyiben mégsem a javítás mellett döntenél, látogass el webáruházunkba:

kontroller javítás

HDD / SSD csere és újratelepítés

HDD / SSD csere és újratelepítés

Nem tölt be a konzol menüje, vagy nem hajlandóak elindulni a játékok? A leggyakrabban ez azt jelenti, hogy a merevlemez (régebbi konzoloknál HDD, újabb generációknál SSD) sajnos megadta magát. Ilyenkor nem feltétlenül kell pánikba esni, mert ezek az alkatrészek általában cserélhetők. A merevlemez csere minden esetben a rendszer újratelepítését igényli, de természetesen ezt is megoldjuk. Általában többféle kapacitású merevlemezt is tudunk ajánlani (500GB, 1TB vagy akár 2TB) és legtöbbször rendelkezünk használt és új alkatrészekkel is, továbbá bizonyos esetekben a HDD-t akár SSD-re is tudjuk cserélni.

Természetesen ezek csak a gyakran előforduló hibák, bármilyen további probléma esetén is állunk rendelkezésre.

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk és kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak!