Számítógép szerviz

Számítógép szerviz

Számítógép szerviz

Nem kapcsol be? Lassú? Fura hangokat ad ki? Esetleg már füstöl is?
Hozd el asztali gépedet márkafüggetlen szervizünkbe és garantáltan találunk megoldást a problémádra!

pc szerviz

Válaszd ki a problémád, hogy megtaláld a megoldást!

Szoftveres karbantartás

Hardver bővítés

Alkatrész csere

Szoftveres karbantartás

A leggyakrabban előforduló probléma. Szinte minden számítógépnek vannak szoftveres problémái, még ha észrevétlenek is. Sajnos azonban a legtöbb esetben bizony észrevehető problémát okoznak. Ha például túl sok a (feleslegesen) telepített program (vagy az adott programok nem lettek megfelelően beállítva), akkor jelentősen lelassulhat a számítógép, sőt, rosszabb esetben akár teljesen használhatatlanná is válhat. A gondok sokfélék lehetnek. Vírusoktól és kártevőktől kezdve az olyan vírusirtókon át, amelyek túl sok erőforrást igényelnek, egészen az elavult illesztőprogramokig rengeteg dolog okozhat komoly bosszúságot.

Szerencsére számítógép szervizünk minden szoftveres problémára tud megoldást, így ilyen gondok esetén nem kell sokáig nélkülözni a számítógépet, az esetek túlnyomó részében 24 órán belül orvosoljuk a helyzetet. Szóval, ha már unja, hogy perceken át kell várnia egy egyszerű fájl megnyitására, vagy elege van abból, hogy minden második kattintás után zavaró, érthetetlen hibaüzenetek jelennek meg a képernyőn, akkor ne habozzon számítógép szervizünkhöz fordulni! A gépét a felesleges programoktól is megszabadítjuk, továbbá a jövőbeli gondok elkerülésének érdekében vírusirtó programot is segítünk választani.

Ezen kívül a számítógép szoftveres karbantartása azért is fontos, hogy a gépen található programok mindig naprakészek legyenek a legújabb frissítésekkel, a különböző számítógépes programok készítői ugyanis folyamatosan kiegészítik termékeiket újdonságokkal és hibajavításokkal. 

szoftveres karbantartás
PC bővítés

PC bővítés

Asztali számítógépek esetében gyakran előfordul, hogy a gépünk teljesítménye nem éri el azt a szintet, amire szükségünk lenne, például játékoknál vagy komolyabb igényű szoftvereknél (jellemzően kép és videószerkesztés). Ebben az esetben lehetőség van fejlesztésre, bővítésre. A leggyakoribb esetekben a számítógépben található memória (RAM), videokártya, processzor vagy merevlemez/tárhely (HDD vagy SSD) bővítésére van szükség. Szerencsére asztali gépeknél ezek nem vesznek túl sok időt igénybe, és a 10 évnél nem régebbi PC-k esetén az alkatrészek is gyorsan rendelkezésre állnak.

Számítógép alkatrészek leírása:
• Processzor bővítés. Tulajdonképpen ez a számítógép „agya”, ez végzi a feladatok nagy részét, és nagyban befolyásolja a gépünk teljesítményét is. Manapság már inkább csak többmagos processzorokkal találkozhatunk a piacon, azonban régebbi gépekben még előfordulhatnak egymagosak is. Ha a gépünk az utóbbi kategóriába tartozik akkor mindenképpen érdemes újítani. Fontossága az árában is megmutatkozik, a videokártyával együtt ezek az alkatrészek szoktak a legtöbbe kerülni, persze használt processzor esetén olcsón is hozzá lehet jutni.
• Videokártya bővítés. Fontossága leginkább akkor mutatkozik meg, ha a legújabb játékokkal szeretnénk játszani, vagy pedig videó- és/vagy képszerkesztéssel foglalkozunk az asztali gépünkön. Egész egyszerűen a videokártya felel a képernyőn kirajzolódott kép minőségéért, és a háromdimenziós alakzatok megjelenítéséért is. Videokártya vásárláskor és bővítéskor az is fontos, hogy az alkatrész beférjen a gépházba!
• Merevlemez/háttértár bővítés. A számítógépre lementett adatok tárolásáért felel. A HDD (merevlemez) egy mechanikus tároló, az SSD pedig egy sokkal nagyobb sebességgel működő, mozgó alkatrész nélküli tároló. Ugyanakkor ebből adódóan ez utóbbi drágább is, ha ugyanannyi adatot szeretnél rajta tárolni, mint egy klasszikus HDD-n.
• Memória (RAM) bővítés. Az előzőhöz képest ez egy operatív tár, tehát az éppen futó programokat kezeli. Kapacitása a méretétől (több program tud futni egyszerre), a folyamatok lefutásának sebessége pedig a MHz-ben megadott órajelétől függ.

Alkatrészek cseréje

Szintén gyakori eset, amikor egy-egy alkatrész megadja magát az idő vagy a körülmények hatásának és felmondja a szolgálatot. Ilyenkor általában cserélni kell a meghibásodott hardvert és máris visszaáll minden a régi kerékvágásba. A gyakori alkatrészek cseréjére teljes mértékben fel van készülve számítógép szervizünk, így merevlemezt, tápegységet, memóriát, ventilátorokat és kábeleket szinte azonnal tudunk cserélni, de processzorra, videokártyára vagy alaplapra is maximum csak néhány napot kell várni.

A gyakori hibákon kívül még rengeteg féle hibalehetőség állhat fenn, természetesen bármiféle probléma esetén állunk rendelkezésre, úgyhogy forduljon hozzánk bátran, bármi is legyen a gond!


Szívesen segítünk kiválasztani az új alkatrészt, viszont ha már megvan a kiszemelt nézz rá a webáruházunk kínálatára!

pc alkatrész csere

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk és kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak!