Videó készítés

Videó készítés

Videó készítés

Már többször beigazolódott, hogy a videók nem csak jobban meg tudják ragadni az emberek figyelmét, de meggyőzőbb hatást is tudnak kelteni. A „ne mondd hanem mutasd” az egyik legfontosabb alapelv, bármilyen online megjelenésről vagy tartalomról legyen is szó.

Videó tervezés

A videó készítés legelső szakasza a tervezés, amikor kitaláljuk és leírjuk, hogy pontosan mit is szeretnénk, mi a célunk vele, mekkora büdzséből gazdálkodhatunk stb.
Ezután ki kell választanunk a stábot és a helyszínt, majd jöhet a forgatókönyv.

Kellékek

A tervezési folyamat részeként összeszedjük, hogy az elkészítés folyamán milyen eszközökre és kiegészítőkre lesz szükség.
Ide tartoznak a kamerák, stabilizátorok, lámpák és egyéb speciális fényforrások, állványok, dekorációs elemek stb.
Fontos, hogy nagyon alaposak legyünk, mert ezzel elkerülhetjük a későbbi váratlan helyzeteket és felesleges várakozásokat.

Felvétel készítés

A tervezés után belevághatunk a megvalósításba, elkezdhetjük a felvételek készítését.

Ha ezeket magad készíted akkor a következőkre ügyelj:
– Megfelelő minőségben történjen a rögzítés!
– Jó fényviszonyok között dolgozz!
– Mindig készíts egy rövidebb próba felvételt és nézd vissza! Úgy gondolod vállalható? Akkor folytathatod.

Ha velünk készítteted a felvételeket akkor természetesen biztos lehetsz benne, hogy mindenre figyelünk és biztos kezekben van a munka. 
Stábunk alapfelszerelései közé tartoznak a kézi kamerák, fényképezőgépek, stabilizátorok, gimbalok, állványok és drónok, és természetesen az aktuális csúcsmobilok is jó szolgálatot tesznek sokszor.

Ne ijedjünk meg, hogy ha túl sok felvétel készül! Ugyan sok helyet foglalnak, de később még azok a videók is a hasznunkra lehetnek amiket nem használunk fel az aktuális projekthez.

A felvételek készítésében partnerünk az NB production – nbproduction.hu

Videó vágás

A vágás a videók elkészítésének egyik végső szakasza. Itt áll össze az anyag egy teljes egésszé és itt lesz igazán látványos. Ebben a fázisban még van lehetőségünk rá, hogy apróbb módosításokat eszközöljünk, ha mégsem tetszik úgy ahogyan elterveztük.
A vágási folyamaton nagyon sok múlik, ezzel kelthetjük életre a videónkat, de egy rossz munkával tönkre is tehetjük, így ezt mindenképpen érdemes megfelelő szakemberre bízni.

További szerkesztés

A vágás után szükség lehet rá, hogy további módosításokat végezzünk a videóanyagon. Ilyenek lehetnek például a különböző effektek vagy animációk, de ide tartozik a hangok manipulálása vagy hozzáadása is.

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk és kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak!