Magazin

Kövesd velünk a technológiai újdonságokat!

AKTÍVAN FOLYIK AZ ASSETTO CORSA FOLYTATÁSA, 2024 TAVASZÁN ÉRKEZHET

A Digital Bros. 2022-2023-as pénzügyi jelentéséből kihalászott részletek alapján az Assetto Corsa 2 már 2024 tavaszán megjelenhet. A játékot fejlesztő Kunos Simulazioni és a kiadó 505 Games még 2021-ben megerősítette, hogy az Assetto Corsa folytatódni fog. Úgy tűnik , hogy a kiadó és a fejlesztő szeretné növelni az Assetto Corsa sorozat eladási adatait, melyek 2022 december végén elérték a 28 millió példányt és ezzel a 118 millió dolláros bevételt.

Az Assetto Corsa rajongói izgatottan várják a 2024. március – június időszakot, hisz a sorozat korábbi címe, a Competizione nem teljes folytatás volt, bár tartalomfrissítések hasonlóan az Assetto Corsa-ához folyamatosan érkeztek. A PC-s és konzoltársadalom grafikai hűséggel szembeni elvárásai 2018 óta megváltoztak a hardverek teljesítményének növekedésével.

A mérnökcsapat úgy döntött, hogy saját egyedi motort fejleszt a folytatáshoz, mint ahogy azt az első résznél tette. Ebben az esetben a játék 95%-át egyetlen személy programozta, ellentétben az Assetto Corsa Competizioni-vel, ahol egy kész Epic Unreal Engine 4-et kaptak kézhez.

Mauro Massarutto, a stúdió társalapítója így magyarázta a döntést: Nem a legújabb Unreal Engine 5-öt fogjuk használni, hanem a Kunos visszatér az alapokhoz. Új technológiát fejlesztünk az Assetto Corsa 2-höz. Bár az Unreal Engine egy fantasztikus technológia, de nekünk nagyobb szabadságra és rugalmasságra van szükségünk.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mely platformokra érkezik a játék, de abban biztosak leszünk, hogy ismételten a PC lesz az elsődleges platform. A meglévő Assetto Corsa játékok eladásai számai erősek, így nagy eséllyel PS5, Xbox Series X / S verzió is készül.

A cikket írta a rendszerigeny.hu csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk és kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak!